Мъж почина след масов бой, роднини излязоха на протест

Снимка: Infomreja.bg

Четирима души са задържани

Напрежение в Лом след масов бой между две фамилии. Вследствие на побоя 47-годишен мъж е починал. Близки, роднини и приятели, както и жители на квартала, в който се е разиграло случилото се, излязоха на протест като затвориха за часове пътя Лом-Монтана, съобщава Нова тв.

Боят е станал през нощта на понеделник срещу вторник в дома на семейството на Иван Шанков от ломския квартал „Младеново“. „Започнаха да ни бият с бухалки и тръби. Налагаха и мен, и сина ми”, разказа той.

„Бутнаха портата, влязоха в двора и ме удариха. Цялата съм синя. Започнаха да бият мъжа ми”, каза Георгица Борисова – съпруга на починалия.

47-годишният Горан е откаран в болницата, където по-късно е починал. Според потърпевшото семейство конфликтът между двете фамилии е възникнал дни преди това в местна дискотека.

След побоя са задържани четирима души. Хората на протеста обаче искат да бъдат всички участници, дошли и пребили семейството.

Областният управител на Монтана Валери Димитров, който дойде при протестиращите, обеща да съдейства за засилено полицейско присъствие в Лом.

„Също така ще изисквам от органите на МВР пълно изясняване на случая и срещу всички онези, които имат някаква съпричастност към случая, да бъдат предприети мерки”, заяви той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK