МС отпусна над 4 млн. за ремонт на пътя за Златолист

Снимка: Infomreja.bg, архив

Това обяви в страницата си във фейсбук премиерът Борисов

За съжаление, пътят Катунци – Златолист от десетилетия е в тежко състояние и множеството посетители и туристи са изправени пред редица неудобства.

С реализацията на важния инфраструктурен проект, Община Сандански ще утвърди святото място около село Златолист като ключова дестинация за различните видове туризъм.

Това обяви в страницата си във фейсбук премиертът Борисов преди днешното заседание на МС.

Сред тях е село Златолист близо до защитената местност Мелнишки скални пирамиди и Пирин планина. Това е ключова дестинация с огромен потенциал за развитие на туризма в региона.

Инвестиционният проект предвижда основен и комплексен ремонт на пътния участък с дължина 6,8 км. Неговото цялостно обновление е от изключителна важност и ще допринесе за развитието на ключовата туристическа дестинация, свързана с религиозния туризъм и житието на българската пророчица Преподобна Стойна.

Същевременно Община Сандански внесе в Министерството на регионалното развитие и благоустройство и друг инвестиционен проект от изключително значение за развитието на град Сандански и туристическия му облик. Това е пътният участък от възел „Сандански“ на Автомагистрала „Струма“ до входа на град Сандански /бул. „Европа“/.

Изграждането на автомагистрала „Струма” допринесе изключително много за развитието на Югозападна България, създаде нови възможности за бизнеса и туризма. Подобряването на прилежащата пътна инфраструктура обаче е също толкова важно. Затова днес осигурихме 4,045 милиона лева за реконструкция на общинския път Катунци-Враня/ Катунци-Златолист, водещ към основни туристически обекти в община Сандански, съобщиха от Община Сандански.

Днес гласувахме също подкрепа от 400 000 лева за основен ремонт на девическия манастир „Св. Петка“ в село Копривец, община Бяла. Манастирът е един от знаковите паметници на православната архитектура в Русенска епархия и всяка година се посещава от многобройни поклонници от страната и чужбина, съобщава още премиерът.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//