Министър Терзиева открива модернизираната за 4 596 064 лева болница в Разлог

снимки: Община Разлог

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще присъства на официална церемония по откриване на изпълнения обект по проект “Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в "МБАЛ - Разлог" ЕООД”. Откриването на модернизираното лечебно заведение ще бъде на 31 октомври от 11.00 ч.

По проекта е подобрена, обновена и модернизирана здравната инфраструктура в община Разлог. След извършените ремонти дейности помещенията за инсталация на закупената апаратура и оборудване отговарят на изискванията на медицинските стандарти и действащата нормативна уредба.

Община Разлог официално получи разрешение за ползване на ремонтираните помещения и закупената апаратура. Разрешението е издадено от ДНСК, след внесено искане на община Разлог за това и представяне на доклад от надзорната фирма. За по-малко от месец назначената държавна приемателна комисия за установяване годността за ползване на обекта даде исканото разрешение.

Новата модерна апаратура е тествана и е готова за експлоатация. Строително-монтажните работи са извършени качествено и в срок, съгласно изготвената проектна документация.

В МБАЛ – Разлог се пуска в експлоатация високотехнологично оборудване за диагностика, лечение и долекуване.

Сред закупената по проекта апаратура са: рентгенов апарат със „С” рамо с два монитора, компютър томограф - спирален 16 /шестнайсет/ слайсов, комбиниран дигитален рентгенов апарат, ехограф с трансдюсери за коремни органи, повърхностни структори и доплер, возим рентгенов апарат „КУГЕЛ”, 2 броя кувьози, 2 броя кардио токограф с възможност за близнаци,  стеризалиационна машина – комплексно оборудване, 7 броя апарати за хемодиализа, апарат за обратна осмоза на водата, 9 броя ЕКГ – апарати, 25 броя пациентни монитори,  електромиограф (ЕЕМГ), ЕЕГ апарат 24 канален, дуплекс сканиране - транскраниален и периферни съдове, автоматичен биохимичен анализатор, коагулометър автоматичен, кръвно – газов анализатор,  автоматичен хематологичен брояч,  портативен апарат за изкуствена вентилация (пресносим респиратор),  апарат за изкуствена вентилация (стационарен респиратор),

Помещенията за инсталация на закупената апаратура и оборудване са ремонтирани и е подобрена енергийната ефективност. С изпълнението на проекта е осигурено социално включване и равен достъп на групите в неравностойно положение до подобрената здравна инфраструктура, посредством създаване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Създадени са условия за навременна диагностика, адекватно лечение и обособяване на модерно отделение за долекуване и продължително лечение на територията на болницата.

Проектът „Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в "МБАЛ - Разлог" ЕООД”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 чрез Европейския фонд за регионално развитие е на стойност е 4 596 064 лева лева.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

886612:44 - 15.10.2013
Bravo na razlo4anlii.Tiq kopel*ta ot Gooce Delchev sa nai nekadirnite lekari v BG.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//