Мейлите със заплахи за бомба: Човешката раса трябва да бъде унищожена

Снимкi: Teacher.bg

Вижте какво съдържат мейлите, изпратени до училища в страната

Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени изцяло. Човешката раса трябва да бъде унищожена. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички училища в (посочена локация).

Пожелавам ви да умрете!

Това гласят съобщенията, изпратени по електронната поща на училища във Варна, Бургас и София.

В област Благоевград няма изпратени мейли до школата, увери Ивайло Златанов - началник на РИО в областта. От ОДМВР също потвърдиха за ИНФОМРЕЖА, че подобни сигнали до тях не са достигали.

Както по-рано днес съобщихме, позовавайки се на МВР, голям процент от бургаските училища затвориха вратите си днес в резултат на получено на служебните електронни пощи еднотипно текстово съобщение за поставено самоделно взривно устройство. 

Над 15 са бургаските учебни заведения, които са установили заплашителния майл в пощите си. Ръководствата им разполагат с две възможности – или да подпишат протокол за поемане на отговорност, като учебните занятия не се прекратяват и продължават с нормален ритъм или да отменят учебния процес за срок от едно денонощие от констатиране на заплахата, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

В някои от училищата подобни заплашителни майли не са установени и към момента учениците и педагогическия персонал не са евакуирани. 

Служителите от МВР вече извършват обстойни проверки в затворените училища за наличието на съмнителни вещи или предмети. В случай, че такива бъдат открити за обезвреждането им ще се включат служители от спец-екип от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” към МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK