Мехмед Вакльов се бори за кметския пост в Якоруда

Снимка: ДПС

Вакльов бе съветник от партията на Доган в ОбС-Благоевград

ДПС издига официално Мехмед Вакльов за кандидат-кмет на община Якоруда.

Това стана ясно днес след събрание с ръководството на ДПС, което е одобрило Вакльов като кандидат. Това е една от най-силните кандидатури за кмет в региона редом с тази на досегашния кмет на Белица – Радослав Ревански, който е определян като най-успешния кмет на общината досега.

Вакльов бе съветник от партията на Доган в ОбС-Благоевград.

Има само един независим кандидат, който до момента е обявил кандидатурата си за кмет - Марио Рашков Асьов.

ДПС залага и на досегашния кмет на Гърмен – Феим Иса.

Вчера от пресцентъра на партията обявиха, че Ахмед Доган и ръководството на Движението са в период на препитване на всички кандидат-кметове, традиция, която партията спазва от последните 20 години, с прекъсване в последните три, заради ковид-кризата и подновена тази година.

В базата на Движението в "Бояна" от понеделник на "изпит" минават областните лидери, които водят кадидатите за кметове по региони. А те пък предварително се подготват по списък от 37 въпроса, които обхващат целия социално-политически и икономически живот в една община - администрация и бизнес, традиции и обучение на млади кадри, училища, болници, културни институции, европейски програми, инвестции и работни места.

В "изпитната комисия" участват още предсателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед и организационният секретар Ахмед Ахмедов. След като чуе и тяхното мнение, Доган решава и отсича: "Утвърден си, колега! Успех!". И колегата полита на крилете на най-важното одобрение в живота си. Всеки кандидат има определено време за изказване, ако някой много се увлече, пред Доган има пясъчен часовник, който той обръща - знак, че на "приказливеца" му остават само три минути.

За четири дни от понеделник до четвъртък през "цедката на Доган" са минали 218 души, само в четвъртък са били 83-ма и изпитът е траял 9 часа. В петък "партидата" кандидати беше по-малка - около 50-60 и събеседването приключи за около 6 часа.

Според спуснатата от Централното ръководство директива за всяко изборно място трябва има поне трима кандидати, за да се спази принципът за конкуренция и подбор. Стимулира се състезателното начало, но при изрично спазване на добрия тон. Изпитът е лице в лице с всички кандидати от областта, така че всеки има възможност да си каже мнението по всички въпроси пред останалите съпартийци, а накрая Доган взима окончателното решение на базата на това, което е чул.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK