Мащабната кампания за почистване „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Снимка: Община Благоевград

Под патронажа на министър Сандов обединява Благоевград в мащабно почистване

Мащабната кампания за почистване „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ отново обединява благоевградчани в една обща кауза. На 14 май от 10.00 часа официално ще бъде поставено началото на голямото почистване. След дълго прекъсване, екипът на кмета Илко Стоянов възобновява кампанията, като тази година тя ще премине под патронажа на заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Стартът ще бъде даден от министър Сандов и кмета Стоянов на пл. „Народни будители“ (пространството между сградите на РИМ – Благоевград и бившия Младежки дом), където ще има и разположена шатра с необходимите материали за почистването, както и подаръци, осигурени от „Еко Партнърс“ – партньори на Община Благоевград.

Шатри ще бъдат поставени и в началото на алеята в парк „Бачиново“, пред централния вход на стадион „Христо Ботев“, както и в зелените площи при общежитията на Американски университет в България. Шатри ще бъдат разположени още и в кварталите „Струмско“ (срещу супермаркет „Стоми“), кв. „Запад“ и кв. „Освобождение“ (пред блок Строител), кв. „Грамада“ (пред Китайския мол), кв. „Еленово“ и кв. „Ален мак“ (в двора на СК „Пирин“).

„Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ е кампания за разделно събиране на отпадъци, като целта и е да обедини жителите на Благоевград в една обща кауза, а именно поддържането и превръщането на родното ни място в по-приятно и чисто пространство.

Община Благоевград и „Еко партнърс“ АД подсигуряват всички необходими материали за почистването като ръкавици и чували. Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци – до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на „Еко Партнърс“ АД, а ОП „Чистота“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Община Благоевград призовава жителите да бъдат съпричастни към опазването на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване!

Всеки гражданин е отговорен за мястото, на което живее, затова на 14 май нека отделим 2 часа от съботата, за да почистим пред домовете си!

Всички жители на Благоевград, които ще се включат в зелената кампания, могат да изпращат снимки от местата, на които чистят, на e-mail: [email protected]. Същите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Благоевград и сайта www.blagoevgrad.bg

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK