Мария Габриел ще разговаря в Страсбург с Жозеп Борел

Снимка: МВнР

Предстоят дискусии и с европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс и комисаря по здравеопазването Стела Кириакиду

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Европейския парламент в Страсбург. Програмата ѝ ще започне със срещи с Върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел и заместник-председателя на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица. Предстоят дискусии и с европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс и комисаря по здравеопазването Стела Кириакиду, съобщават от външно министерство.

В рамките на визитата са предвидени и срещи с председателя на Комисията по промишленост, научни изследвания и енергетика (ITRE) Кристиан Бушой и председателя на Комисията по култура и образование (CULT) Сабине Ферхайен.

Вицепремиерът ще присъства на пленарния дебат „Това е Европа“, в който ще участва премиерът на Република България акад. Николай Денков. Това е серия от пленарни дебати, в която лидерите на държавите членки на ЕС водят дискусии за решенията на предизвикателствата пред Съюза.

Николай Денков и Мария Габриел ще се срещнат с делегацията на българската членове на Европейския парламент. Предстоят и дискусии със съпредседателите на групата на Зелените/Европейски свободен алианс Тери Рейнтке и Филип Ламбъртс и с председателя на Групата на Прогресивен алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия Перес.

По време на посещението си в Страсбург, вицепремиерът ще се срещне с Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент. Тя ще представи напредъка на правителството по изпълнението на приоритетите на управленската програма, сред които е членството на България в Шенген, еврозоната и ОИСР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK