Манолова на консултациите с ИТН: Не е страшно да има правителство на малцинството

Снимки: ИБГНИ

Ние сме срещу дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, които имат своите механизми за влияние, заяви Манолова

Не е страшно да има правителство на малцинството на „Има такъв народ“. Хората очакват промяна, а не възпроизвеждане на статуквото. Очакването е кабинетът да бъде излъчен от първата политическа сила – „Има такъв народ“, да бъде подкрепен от Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и в него по никакъв начин да няма влияние на ДПС и ГЕРБ. Ние сме срещу дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, които имат своите механизми за влияние.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова по време на консултациите за съставяне на кабинет, организирани от „Има такъв народ“.

Да видим коя парламентарна група няма да подкрепи преизчисление на пенсиите, съдебна реформа или ревизиране на сметките за ток, парно и повишаването на цената на водата. Няма страшно да няма плътна подкрепа в парламента. Очакването на гражданите е ГЕРБ и ДПС да не участват по никакъв начин в управлението. По този начин и следващият кабинет ще може да предлага решения, които да се приемат добре и да не може да има възражения, категорична бе тя.

Ние настояваме приоритетите на хората да бъдат включени в следващия кабинет. Това са повишаване на доходите на българските граждани, като се започне с преизчисляване на пенсиите, компенсации за бизнеса, съдебна реформа, ревизия на управлението на ГЕРБ, ревизиране на сметките за ток, парно и вода, подкрепа за семействата, децата и хората с увреждания, каза още Манолова.

Ревизията трябва да бъде политика, която следващият кабинет да продължи, защото хората вече не могат да търпят корупцията. Очакват да се носи отговорност от тези, които отклониха и участваха в разхищението на милиарди левове народни пари, подчерта тя.

След консултациите Манолова посочи, че е получено уверение от „Има такъв народ“, че в кабинета няма да има участие и влияние от ГЕРБ и ДПС. Ще бдим да няма влияние на ГЕРБ и ДПС над следващия кабинет. Хората искат правителство на промяната, което да е почтено, без влияние на икономически и олигархични кръгове и което да се заеме с решаването на проблемите на българските домакинствата, заяви тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK