Майката на Алексей Навални е видяла тялото на сина си

Стоп кадър от видео, публикувано на страницата на Алексей Навални в YouTube, се вижда как майка му Людмила Навална говори. От Алексей Навални/YouTube

Руските власти не са се отнесли добре с Навальная

Майката на Алексей Навални, Людмила Навальная, каза, че е видяла тялото на сина си в руския град Салехард.

Говорейки в канала на Навални в YouTube, Навальная каза, че руските власти твърдят, че знаят причината за смъртта му и разполагат с „всички медицински и правни документи“, съобщава СНН.

Тя каза, че е била отведена в моргата, за да види тялото му в сряда и е подписала смъртния му акт.

Във видеото Навальная също твърди, че следователите я „заплашват“ да се съгласи на тайно погребение на сина ѝ или „ще направят нещо с тялото на сина ѝ“.

Навальная каза, че руският следствен комитет, който разследва смъртта на сина ѝ, би искал да погребе тялото му „тайно, без да се сбогува“.

Майката на Навални казва, че не иска "специални условия", а просто иска синът ѝ да бъде третиран "според закона".

Малко контекст: Навални почина в руска наказателна колония в петък. На майка му и съпругата му Юлия Навальная преди това беше отказан достъп до тялото му след смъртта му.

Майката на Навални и неговият адвокат пътуваха до Салехард в събота, където властите на затвора казаха, че тялото на опозиционния лидер ще бъде прегледано, но когато пристигнаха в моргата, им беше казано, че тялото не е там, каза екипът на Навални. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK