Лъчо Танев бе зрител на мача България и Испания

снимка: infomreja.bg, архив

Отборите на България и Испания до 17 години направиха миролюбиво 0:0 във втората си контрола играна на стадион Христо Ботев в Благоевград. Повече пропуски направиха иберийците, но виновниците за това бяха вратарите на българския отбор Георги Китанов и Александър Любенов.

В титулярния състав на България отново започнаха тримата бивши юноши на Пирин Любомир Илиев, Мики Орачев и Радослав Цонев. Те играха и при загубата с 0:1 в първата контрола между двата тима играна във вторник. Сред близо 500 зрители на трибуните бе и мениджърът Лъчезар Танев, който след мача отпътува за Банско заедно със сина си Георги.

Двамата ще се върнат в Благоевград за контролата на младежките отбори на България и Полша, който ще се играе на 29 февруари от 15.00 часа на стадион Христо Ботев. Танев изгледа контролата в компанията на спортно – техническите директори на Пирин Петър Михтарски и Ивайло Андонов.

Още няколко мениджъри наблюдаваха младите футболисти, като сред тях бе и дясната ръка на Емил Данчев, Петър Миладинов. След последния съдийски сигнал селекционера на испанците Сантиаго Дениа изтъкна гостоприемството на домакините във всяко едно отношение и перфектния терен. За него България не е чужда, тъй като в кариерата си на футболист се е докоснал до родината ни, чрез съотборниците си в Албасете Ивайло Андонов и в Атлетико Мадрид Любослав Пенев.

Родните юноши заминават за Албания, където ще играят контрола с връстниците си там, а до квалификациите за Европейско първенството имат проверка и с отбора на Румъния. България е в тежка група заедно с тимовете на Германия, Португалия и Турция. Двубоите ще се играят от 20 до 27 март в Бремен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK