Луис Рубиалес отказа да се извини директно на Джени Ермосо

Снимка: БТА

Но той призна, че е направил грешка

Луис Рубиалес отказа да се извини директно на Джени Ермосо за целувката, която го принуди да подаде оставка като президент на Испанската федерация по футбол, пише агенция ДПА.

В интервю пред Пиърс Морган за Talk TV, Рубиалес вместо това продължи да настоява, че целувката е била „по взаимно съгласие“ и предположи, че негативната публичност около аферата е била „създадена от фалшиви аргументи и хора“.

Луис Рубиалес обяви, че подава оставка в изявление, публикувано в социалната мрежа Туитър в неделя вечер, след като вече бе отстранен от ръководния орган на международния футбол ФИФА в очакване на разследване на поведението му.

Рубиалес целуна Ермосо по устните по време на награждаването след победата на Испания над Англия във финала на Световното първенство по футбол за жени през миналия месец. Ермосо каза, че целувката не е била по взаимно съгласие, и отправи оплакване към националната прокуратура.

„Това, което се случи, е лошо за всички“, отговори Рубиалес на въпрос от Морган дали би се извинил директно на Ермосо.

„Имахме мимолетна целувка за две десети от секундата, но произлязлото от това е лудост. Това, което ми остава, е да защитя честта си. Не става дума за извинение, а за смирение“, коментира испанецът.

Попитан отново дали е искал да се извини, Луис Рубиалес продължи: „Това, което се случи, беше спонтанен акт, взаимен акт, който бе воден от моментните емоции, от щастие, и твърдя, че това е истината за случилото се. Върху това започнаха да се трупат неща, създадени от фалшиви аргументи и хора. Моите намерения бяха благородни, ентусиазирани и 100% не сексуални. Не е имало време, не е имало сексуално намерение, агресия или нещо подобно. Като президент на федерацията, още веднъж ще кажа, че значението на целувката към Джени би било същото като към някоя от дъщерите ми. Такава между приятели и семейство, това е много, много обичайно.“

Луис Рубиалес бе масово осъден за поведението си след финала, когато, освен че целуна Джени Ермосо, той също така се хвана за гениталиите, празнувайки, докато стоеше до испанската кралица Летисия и 16-годишната инфанта София във ВИП зоната.

Макар да поднесе извинение за действията си във видеоизявление на следващия ден, Рубиалес неколкократно отказа да подаде оставка на фона на нарастващия бунт, при който 81 състезатели, включително всички национални, които спечелиха Световното първенство, обявиха, че няма да играят за държавния тим, ако той остане на поста.

На 26 август той бе отстранен от ФИФА от всякакви футболни дейности за период от 90 дни, а испанският треньор Хорхе Вилда, по отношение на методите на когото бяха изразени притеснения, бе уволнен.

Въпреки продължаващото твърдение, че целувката с Джени Ермосо е била „по взаимно съгласие“, Рубиалес призна, че това е било „грешка“, която не съответства на ролята му на президент на Испанската футболна федерация.

„Разбира се, още в началото казах, че направих грешка, и се извиних най-искрено. Бях много щастлив, почувствах се като един от играчите. Извиних се безрезервно, тъй като това не бяха действия на президент на федерацията. Един президент не може да се държи по този начин и да, президентът може да те прегърне, но трябва да действа по-дипломатично и сдържано“, заяви Луис Рубиалес. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//