Липсата на медицински лица в Пиринско притеснява институциите

Снимка: Областна администрация Благоевград

В конферентната зала на Областна администрация Благоевград се проведе работна среща

В конферентната зала на Областна администрация Благоевград се проведе работна среща между областния управител Валери Сарандев, директорът на РЗИ-Благоевград – д-р Калоян Калоянов, и представители на лечебните заведения за болнична помощ, ЦСМП и неговите филиали в областта.

Поводът за срещата бе организация на спешния прием в лечебните заведения и транспортиране на пациенти с животоспасяващи диагнози към лечебни заведения в областта и извън нея.

Обсъдени бяха координацията и взаимодействието между болниците и ЦСМП на територията на област Благоевград. Дискутирани бяха актуални проблеми, свързани със спазване на стандартите за спешна медицина при прием на спешни случаи в областта и извън нея. Присъстващите се обединиха около позицията стриктно да се спазват правилата в медицинския стандарт по спешна медицина, да бъде осъществявана работа в синхрон между различните болнични заведения с Областната администрация и местната власт.

Акцентирано бе и на проблеми като липсата на кадри в болничните центрове, персонала в предпенсионна и пенсионна възраст, както и възможности за обновление на материалната база.

Срещата е част от поредицата инициативи, които провежда Областна администрация Благоевград, свързани с организацията и координацията между болничните институции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK