Легенда на Пирин започна работа на стадион “Христо Ботев”

снимка: infomreja.bg

Легендарната 10-ка на Пирин Методи Стоянов-Мечо започна работа във фирмата, която поддържа стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Стоянов е най-новият служител в “Хидроенергийна компания” - HЕK, чийто собственик е Иван Чапов. Мечо се грижи за тревното покритие на стадиона под вещите наставления на прекия си началник Росен Кацимерски.

Бившият футболист на орлетата вече е пълноправен пенсионер и разполага с цялото време на света. Преди няколко години Стоянов бе част от треньорския екип в ДЮШ на Пирин. Част от набор 93, който тренираше Мечо се подвизава в елитната група за юноши старша възраст. Под негово ръководството първи стъпки във футбола направиха Илия Мунин/ Левски/, Илиян Христов/ Ботев Пд/, Крум Стойчев/ Литекс/, Ариф Мурадов/ Чавдар ЕП/, Смилен Златанов/ Септември С./ и подвизаващите се в Пирин Чаков, Вакадинов, Онбаши, Мутафчийски и други.

Методи Стоянов е бил част от националния отбор на България в контролна среща с Аржентина. Двубоят се е играл при пълни трибуни в Буйнос Айрес, а в редиците на домакините и играл и Диего Марадона. Стоянов остава впечатлени от младия Марадона, който бележи гол във вратата на друга легенда на Пирин Христо Христов – Бараката, който вече не е сред живите.

“Работя с удоволствие, той като голяма част от активната ми дейност като футболист е минала точно на този стадион. За мен “Христо Ботев” е вторият ми дом”, заяви за ИНФОМРЕЖА Методи Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//