Криминалисти от Монтана разкриха кражбата на крупна сума пари

Снимка: Infomreja.bg, архив

Двама са задържани. Открити са почти всички 174 000 лева, отнети от офис

Криминалисти от РУ – Монтана, са предприели незабавни оперативно-издирвателни действия във връзка със сигнал за крупна кражба, извършена в дните между 12 и 15 март в местността Расника в землището на областния град.

При извършения оглед било установено, че с техническо средство била отворена входна врата и проникнато във фургон, използван като офис на садково стопанство, а от метална каса – открадната сума в размер на 174 000 лева.

По случая било образувано досъдебно производство по чл. 196а във вр. с чл.195, ал. 1, т. 4 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК.

В резултат на успешните полицейски действия са установени извършителите – двама жители на с. Септемврийци, на 33 и на 28 години. Те са задържани за срок до 24 часа.

Предстои на 33-годишния, у когото са намерени откраднатите пари, да бъде повдигнато обвинение и да бъде поискано постановяване на постоянна мярка за задържане.

Процесуално-следствените действия по случая продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Монтана.

Досъдебното производство по случая е образувано след постъпил сигнал за кражба. Деянието е квалифицирано по чл. 196а от НК.

Към настоящия момент е установено, че в периода от 12.03.2021 г. до 15.03.2021 г., от фургон в района на гр. Монтана, представляващ частна собственост, били отнети 129 930 лева.

Незабавно са предприети действия по разследването. Извършителят на кражбата е установен и задържан – С.Й., на 33 години. Същият е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Понастоящем на пострадалия е върната сума в размер на 121 630 лева.

Разследването продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK