Костадинов: Започнахме консултации за вот на недоверие

Снимка: Infomreja.bg

"Вече имаме подкрепата на ИТН, разговаряли сме с БСП", добави той

От „Възраждане” са започнали консултации за внасяне на вот на недоверие срещу правителството „Денков – Габриел”. Това обяви в парламента лидерът на партията Костадин Костадинов. Той обясни, че вече имат подкрепата на „Има такъв народ”. Проведени са разговори и с БСП, които ще обявят решението си след вътрешнопартийни процедури, пише Нова тв.

„В момента подписите се полагат. По-голямата част от групите на „Възраждане” и „Има такъв народ” са се подписали. Ще изчакаме и решението на БСП. Утре или най-късно в петък вотът ще бъде внесен заради цялостната политика на правителството в сектор „Енергетика” и унищожаването на българската въглищна индустрия”, уточни Костадинов.

По думите на лидера на „Възраждане” депутатската ваканция не е проблем за вота на недоверие. „Това не означава нищо. Винаги може да има извънредно заседание. Минимумът подписи, които трябва да бъдат положени, е 48. Те ще бъдат събрани и без БСП, но аз предпочитам да се включат, защото сме единни за случващото се”, обясни той. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK