Константин Вътов трупа опит на детски лагер ЕВРОКИДС

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Кюстендилският състезател по тенис на маса Константин Вътов постигна 7 победи и 11 загуби на международния детски лагер ЕВРОКИДС в Бузъу, Румъния. Талантливият тенисист зае 12-то място в крайното класиране. Константин представи България, като най-добър във възрастовата група при родените 2000-та година.

Съотборничката му Теодора Петкова от Асеновград записа 12 победи и 6 загуби, и е 6-та в класирането. Финалите при момчетата и момичетата са били между деца от Молдова и Румъния, каза  бащата и треньор Паун Вътов. В лагера участваха 20 момчета и 19 момичета от 15 страни.

„Дневната програма започваше със сутрешна гимнастика, двуразова тренировка и изпълнение на сервизи след вечеря. Игра се по системата всеки срещу всеки. Останах възхитен от всичко това, което показаха състезателите. Изключително качество на ударите, усет и бързина на пласиране към топката, така специфично и трудно постижимо в нашия спорт и не на последно място - дух, воля и желание за победа. Отлична подготовка на състезанието от домакините”, споделя Паун Вътов.

Професионални препоръки от главния треньор Бранка Батинич, легенда в световния тенис на маса, с 8 медала от европейски и световни първенства получи всяко дете. Много и целенасочена работа се очаква от всички, с цел изравняване на силите в този спорт между Европа и Азия. Такава е и целта на програмата ЕВРОКИДС към Европейската федерация по тенис на маса.

„Като параолимпийски състезател по тенис на маса, не мога да не изкажа впечатлението си от представителя на Белгия, който се класира 3-то място, въпреки че бе с двигателен проблем в левия крак. За мен той бе героят на ЕВРОКИДС-2012 г.”, споделя Паун Вътов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK