Конгресът на САЩ не е готов да отблокира помощта за Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Първо трябва да се реши въпросът с мексиканската граница

Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Белия дом с лидери на републиканците и демократите в двете камари на Конгреса, за да обсъдят придвижването на допълнителни бюджетни искания за военна помощ за Украйна, Израел и Тайван, пише "Би Би Си"

Искането беше отложено в конгреса от декември на фона на исканията на републиканците за по-строги мерки за спиране на потока от мигранти през границата с Мексико.

Съединените щати бяха принудени практически да преустановят доставките на оръжия за Украйна поради изчерпване на предварително отпуснатите средства.

Републиканците и демократите в Сената се опитват да изработят някакъв вид компромис. Байдън е насърчен от резултатите, които са постигнали досега, казаха от Белия дом.

Председателят на Камарата на представителите, където републиканците имат мнозинство, Майк Джонсън каза преди срещата в Белия дом, че докато администрацията не затвори границата, никакви други искания няма да бъдат разглеждани.

След срещата Джонсън каза, че тя е била продуктивна, но подчерта, че първо трябва да се реши въпросът с мексиканската граница.

Лидерът на демократичното мнозинство в Сената Чък Шумър каза, че е оптимист, че може да се постигне компромис както по южната граница, така и по помощта за Украйна в един пакет. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK