Концерт за Деня на християнското семейство в Кюстендил

Снимка: НЧ "Братство"

Организатори на събитието са читалище „Братство 1869“ и Кюстендилска духовна околия

На 18 ноември 2022 г. от 18:00 ч. в синята зала на читалище „Братство 1869“ - Кюстендил, ще се проведе Празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство и християнската младеж.

Организатори на събитието са читалище „Братство 1869“ и Кюстендилска духовна околия. В програмата ще се включат Вокална формация „Неразделни“, Смесен хор „Братство“, деца от детските градини „Слънце“, „Първи юни“, „Славейче“ и „Мечта“, деца от Неделно училище при храм „Св. Йоан Рилски Чудотворец“ с. Пиперков Чифлик и др.

21 Ноември - денят, който Църквата празнува като въведение Богородично е обявен и за Ден на християнското семейство и християнската младеж. В този ден малката Мария била заведена в църква, за да служи, още както било обещано преди да се роди.

Значението на това посвещение е да се изтъкне какво е и какво трябва да бъде християнското семейство и кои са предпоставките и условията за едно здраво семейство, за един истински християнски семеен живот. Християнското семейство е школа за здрави семейни добродетели – на чиста любов, съпружеска вярност, мир, трудолюбие, целомъдрие.

Семейното ходене на църква в този ден напомня на родителите за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK