Комисията по външна политика гледа три проекта за РСМ

Снимка: Infomreja.bg

По-рано от "Продължаваме Промяната" поискаха открито заседание

Външната комисия ще разгледа три проекта на решения за започване на преговори на Република Северна Македония с Европейския съюз. В зала, за да представи информация пред народните представители, е министърът на външните работи Теодора Генчовска.

Като първа точка от дневния ред е представяне на становище и информация от Министерството на външните работи относно проект на Протокол за съвместно заседание по чл. 12 от Договора от 2017 г. с Република Северна Македония и пакет документи на Председателството на Съвета на ЕС във връзка с процеса на разширяване. Като точка втора по предложение на председателя на комисия са разглеждането на внесените три проекта за решения за РСМ от ДПС, ГЕРБ-СДС и "Демократична България".

По-рано от "Продължаваме Промяната" поискаха открито заседание на Комисията в присъствието на медиите.  Ангел Георгиев от "Възраждане" предложи отлагане на заседанието на комисията, докато не бъде представено това, което е направено от Министерския съвет. От ДПС и ГЕРБ-СДС настояха, освен обсъдени, проектите за решения да бъдат и гласувани от комисията.

„Разполагаме с много малко време, за да вземем едно изключително важно решение. Разбирам, че са внесени проекти за решение на НС, за да може този процес да се придвижи напред. Ние не сме запознати официално, защото тези проекти не са ни изпратени. Можем да дадем чисто експертно мнение”, заяви Генчовска в началото на заседанието, съобщава Нова.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK