Комисар Георги Костов оглавява полицията в Бургас

Комисар Георги Костов, снимка: infomreja.bg, архив

Досегашният директор на ОД на МВР-Благоевград комисар Георги Костов ще е новият шеф на бургаската полиция, след като комисар Милен Димитров бе отстранен от поста вчера, съобщи за Флагман.Бг отлично информиран източник от вътрешното министерство.

Рокадата на върха на ОД на МВР-Бургас не беше неочаквана, за това се заговори още преди европейските избори, тъй като комисар Милен Димитров беше назначен за директор от правителството на ГЕРБ.

При първото си посещение в Бургас малко след встъпването на кабинета „Орешарски“, когато бяха най-сериозните рокади по високите етажи в МВР, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев изненадващо за всички заяви, че комисар Милен Димитров „се ползва с неговото доверие и няма да бъде сменян“.

Явно обаче комисарят не е оправдал министерските очаквания.

Досега се считаше, че основен гръб на Милен Димитров е главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, с кого са учили заедно в Горна Оряховица и се познават от деца.

Вероятно изборът на кадър от Благоевград е поради това, че и двата района са погранични и са терен за сблъсък на сериозни икономически интереси. И в Благоевградска, и в Бургаска област се намират сериозни митнически пунктове.

Комисар Георги Костов е работил в най-тежката дирекция на СДВР – „Противодействие на криминалната престъпност” , а от 2011 година директор на ОД на МВР-Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

titi15:15 - 03.06.2014
ще го изпратим с шампанско и сълзи
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//