Кметът се запозна с проблемите на благоевградското читалище

Снимка: Община Благоевград

Представителите на настоятелството благодариха за инициативата

Кметът на Благоевград Илко Стоянов инициира среща с читалищното настоятелство към НЧ „Никола Вапцаров – 1866“, в рамките на която бяха обсъдени наболели проблеми, стоящи ежедневно пред институцията. Основен акцент по време на провелия се разговор бе забавеният ремонт на сградата по вина на избраната чрез проведена обществена поръчка фирма изпълнител, както и произтичащите трудности в резултат на липсата на строително-монтажни работи към този момент.

В условията на добър и конструктивен диалог бяха поставени и множество въпроси от председателя на читалището Васил Новоселски. Сред тях бяха такива, свързани с непрекъснати течове при валежи, които създават риск за инструментите и имуществото в сградата, възможности за поставяне на фотоволтаична система с цел оптимизиране на разходите, разпределението на залите в зданието и др. Бе повдигнат и въпросът по отношение на възникнали във времето спорове около кафе-клуба към институцията.

Представителите на настоятелството благодариха за инициативата от страна на кмета за провеждане на директен диалог, вместо да бъде водена непрекъсната писмена кореспонденция.

„Заедно, с общи усилия,  ще успеем да решим проблемите, натрупани през годините. Читалището е една институция, която поддържа духовността и самосъзнанието на българщината и трябва да бъде развивана“, заяви пред читалищното настоятелство кметът Илко Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//