Кметът на Бобов дол, Елза Величкова: Поклон пред Левски!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 151 години от гибелта на Левски

Уважаеми сънародници, скъпи съграждани,

Днес, на 18 февруари 2024 г., вече 151 г. ние, българите, се прекланяме дълбоко пред паметта на Апостола на свободата - Васил Левски.

Казват, че който търси през бурите на времето брод, той никога не спира, той се обрича и никога не умира. Такъв мъжествен образ има Левски, който се откроява през хълмовете на робството, когато успя да пренесе любовта си към Родината, с далновидност и непреходна мисия за жажда за свобода, която и днес е най-крещяща, защото хората искат да живеят щастливи, в мир и свобода.

Съдбоносното събитие на 18 февруари, когато той увисва на бесилото, не го раздели с българския народ, напротив – той остана завинаги с него, със своя ярък и светъл пример, с истината в сините си очи и запали още по-силно искрата на родолюбието и всеотдайността.

Завеща ни завинаги заветите си, които са актуални и днес, и отдаде живота си за нас в името на „чиста и свята Република“.

Поклон пред неговата светла памет! Нека се поучим от неговите постоянство, родолюбие, патриотизъм, далновидност и отдаденост към България!

Нека  предадем неговите уроци на младото поколение! В този възпоменателен ден да обкичим с венци и цветя неговите паметници и паметни плочи!

 

Адв. Елза Величкова

Кмет на община Бобов дол

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK