Кметът на Благоевград: С конкурс ще бъде избран ръководител на Ансамбъл "Пирин"

Снимка: Infomreja.bg

"Аз съм последният човек, който ще допусне съсипването на Ансамбъл „Пирин“

Аз съм последният човек, който ще допусне съсипването на Ансамбъл „Пирин“, както няма да позволя и да се стигне до напрежение за артистите, които са част от него.

Това написа в страницата си във „Фейсбук“ кметът на Благоевград Румен Томов след днешното напрежение пред сградата на Общината.

Поводът бе именно рокади в Ансамбъла след подаването на оставката на художествени ръководител Денислав Кехайов и очакваното назначение на негово място от Петьо Кръстев.

Днес с хоро и аплодисменти танцьори и певци от емблемата на Пиринския край показаха категоричния си отказ да работят с евентуално новия им ръководител Кръстев, който те определиха като некомуникативен и създал раздори в екипа при управлението си до 2014 г.

Вероятно има хора, които не знаят, но аз съм израснал по сцените и с песните на Ансамбъл "Пирин", моята майка е един от основателите му и над 30 години от живота си е посветила на него като солистка. За мен ансамбъл "Пирин" е светиня, която няма да позволя да бъде съсипана или раздирана от лични или други брожения. Разбирам позицията на танцьорите и певците, които днес са били пред сградата на Община Благоевград, за да изразят своята позиция и затова смятам, че е най-добре да седнем и да обсъдим ситуацията заедно, за да намерим решения, които удовлетворяват всички, пише още Томов.

Сега, на дневен ред е да бъде организиран конкурс за избор на ръководител на Ансамбъла. До приключването му, ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността.

Това, което искам аз, е да видя ансамбъл "Пирин" в онзи блясък, с който впечатляваше цяла Европа по време на турнетата си, искам да ги виждам на големите сцени, които заслужават, допълва Томов.

Кметът е категоричен, че трябва да има промени, но само такива, които ще доведат до развитието на Ансамбъла.

Затова ще направя всичко възможно, за да намерим човек, който да менажира професионално ансамбъл "Пирин", който ще осигури участия и турнета и не, защото това носи материален дивидент, а защото тези артисти заслужват да са на сцената и да правят това, което могат най-добре - да заразяват с магията на фолклора ни целия свят, завършва Томов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК: http://infomreja.bg/protestno-horo-pred-obshtina-blagoevgrad-zaradi-rokadi-v-ansambyl-pirin-81598.html

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK