Кметът на Банско откри Летните театрални празници

снимки: Община Банско

В продължение на една седмица за поредна година верните почитатели на Мелпомена ще имат възможност да се насладят на най-добрите постановки на театри от цялата страна.

Кметът на Банско Георги Икономов поздрави всички присъстващи с думите: "Горд съм, че планинският курорт за пореден път се превръща в средище на голямото изкуство, че Банско отново доказва, че е не само Зимна столица на Балканите, но и територия на духа".

Малки и големи бяха дошли да изживеят повестта от българския писател Емилиян Станев. Благодарение на Община Банско в първата вечер от празниците жителите на планинския курорт, на Разлог, Гоце Делчев както и туристи от цялата страна успяха да се насладят на уникалната режисура на Бойко Илиев в спектакъла „Крадецът на праскови”.

Перфектно изиграна от Мариус Донкин, Аня Пенчева, Юлиян Вергов, Стоян Пепеланов, Марин Янев и Ванча Дойчева, постановката накара препълнената зала да замлъкне, предизвика бурни аплодисменти и изправи всички на крака. Това е история, в която се противопоставят времето на война, печал и нечовечност със стремежа към свобода, чиста любов и щастие.

Преди откриването на театралните празници в градинката пред входа на читалището инструментално трио „Белисимо” забавляваше вярната публика с виртуозни изпълнения на класическа музика. Имаше и такива зрители, които се надяваха да си купят билет в последния момент, но за съжаление местата за представлението бяха изкупени отдавна. Салонът на Читалище „Никола Вапцаров” се оказа малък, за да побере всички почитатели на театъра.

Празниците на духа в града под Тодорка продължават през цялата седмица и зрителите ще могат да се потопят в чудесните постановки на Театър „Българска армия”, драматичните театри на Пловдив и Сливен, както и на Централен куклен театър София.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//