Кметовете на Банско и Скопие с работна среща в града под Тодорка

снимка: Община Банско

Бившите депутати и настоящи кметове на общините Банско и Скопие – Георги Икономов и Коце Траяновски, проведоха работна среща в града под Тодорка. Двамата управници разговаряха повече от час в сградата на Общинска администрация.

Кметът на македонската столица прояви интерес към функционирането на Ски зона Банско във връзка с намеренията в близост до Скопие да бъде развит подобен курорт.

Напливът на туристи в нашата съседка и техните добри впечатления от Зимната столица на Балканите бе също тема на срещата. Събираемостта на данъците, градоустройството и сигурността на гражданите, както и добрите практики по тези въпроси на българската община бяха дискутирани по време на визитата.

Гостът от Македония, който е и бивш депутат, увери домакина Икономов, че нашата съседка неотменно е избрала европейския си път за развитие. По негово мнение засилените контакти между общини от двете държави само биха спомогнали за по-бързото присъединяване на Македония към Европейския съюз.

Като бивши депутати, двамата градоначалници разговаряха и за унифицирането на местните законодателства с европейското -път, който България извървя успешно.Кметовете си обещаха по-засилени контакти и сътрудничество.

В най-скоро време Община Банско ще приеме експерти от Скопие, които да ползват добрите практики при усвояването на предприсъединителните фондове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//