Кюстендилски ученици намериха телефон и портфейл, върнаха ги на собствениците

Снимка: Infomreja.bg

Началникът на РУ-Кюстендил, с благодарствено писмо

Вчера началникът на РУ – Кюстендил, Райчо Омерски изпрати поздравителни писма до директорите на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в града, поздравява ги и им благодари за достойно поведение на техни ученици, съобщават от пресцентъра на ОДМВР. 

В писмото на Омерски до госпожа Панчева е изразена благодарност и уважение към две момчета, намерили мобилен телефон и пари пред магазин, предали ги в полицията, а в писмото до госпожа Стоилова благодари за достойна проява на петокласници при сходна ситуация, след намерен портфейл с лични документи се обадили в полицията, предали намереното и то стигнало до собственичката.

„Поздравявам Ви по случай най-българския, най-светлия празник за духовността и просветата на нацията 24 май! Желая Ви успехи по пътя на образованието и работата с младите хора. Изразявам възхищението си към честната и граждански осъзната проява на вашите ученици Иван Росенов Стоев и Велизар Венциславов Стоицов. Те върнаха радостта на собственика на мобилен телефон и пари, загубени пред магазин в града.

Госпожо Панчева, чрез Вас изразявам и уважението си към родителите на двете достойни момчета. Честит Празник на Вас, колегите Ви и възпитаниците Ви! Бъдете горди с успехите си!“, се посочва още в поздравителния адрес на Омерски.

 

КОМЕНТАРИ