Кюстендилци масово предпочитат да прекарат Нова година в съседна Македония

Снимки: Infomreja.bg

Кюстендилци масово предпочитат да прекарат Нова година в съседна Македония. Вече почти са изчерпани всички оферти за празника в Крива Паланка.

Там новогодишната нощ ще излезе 50 евро, като в цената е включено пиене и ядене на корем, без ограничения.

Отделно от това в тамошните заведения е подсигурен оркестър и томбола с награди.

„Аз исках да си запазя една маса за 31 декември, но от заведението ми казаха, че местата са ограничени. Повечето куверти свършили още преди месец. Цената от 50 евро е много по-приемлива от тази на кувертите в Кюстендил“, обясни Йордан Петров от Кюстендил. Той самия предпочита всяка събота да разпуска в кръчмите в Крива Паланка, отколкото в Кюстендил.

„Мога да кажа, че няма база за сравнение. Качествени продукти, огромни порции и питиета. Нощният живот кипи дори и през делничните дни. Масово кюстендилци ходим в Крива Паланка“, споделя още кюстендилецът.

Само за сравнение местните кръчми в Кюстендил предлагат куверти от 65 лв. за новогодишната нощ. Те включват, салата, вечеря, десерт, едно питие, безалкохолно, плодове и бутилка шампанско на четирима човека.

Ако обаче кюстендилци решат да разпуснат ще трябва да се бръкнат бая повече от тази сума.

„Миналата година празнувахме в Кюстендил. Цената на куверта беше отново тази, но цяла нощ не може да стоиш на едно питие. Като дойде сметката просто се възмутих. Да не говоря, че може да не ти хареса това, което е включено в менюто“, обясни и 34-годишният Петър Драганов от Кюстендил.

Вече част от туристическите агенции предлагат и нощувки в Крива Паланка за новогодишната нощ. Те варират в порядък от 20-30 лв. на човек.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//