„Кюстендил има Сърце“ с благотворителна кампания за първокласниците

Снимки: "Кюстендил има сърце"

Бетина Георгиева: Идеята ни е всяко едно дете да има равен достъп до образование

Сдружение „Кюстендил има Сърце“ стартира благотворителна кампания в помощ на първокласници от затруднени семейства.

„Ще се подготвим за 50 деца. Ако са по-малко всичко дарено ще остане за следваща учебна година. Ако са повече, ще се докупят допълнително.

Може да донесете, описаните по-долу пособия или да помогнете финансово с превод по сметката на сдружението. Искам да помогнем на първокласници от затруднени семейства, като им осигурим раници, тетрадки и училищни пособия, от които имат нужда.

Всеки може да се включи било то с останали от неговото дете принадлежности, или със закупуване на нови. Също така ще се радвам да споделите ако познавате такова затруднено семейство.

Моля в коментар или на лично съобщение всеки, който би се включил в такава инициатива да пише. Ще се свържа с всеки и ще обясня подробно плана за действие.

Ако сте затруднен родител на ученик, свържете се с мен на лично без грам притеснение. При желание ще запазим пълната Ви анонимност“, каза пред ИНФОМРЕЖА, Бетина Георгиева, която е председател на сдружението.

Списък за 1 ученик:

● 1бр раница (за момче/за момиче)

● 1бр несесер

● 10бр тетрадки с широко квадратче

● 10бр тетрадки с тесен и широк ред

● 5бр графитен молив

● 2бр син химикал

● 1бр комплект цветни моливи

● 1бр комплект флумастери

● 1бр сухо лепило

● водни бои, чашка за вода, подложка за рисуване

● 1бр ножичка с обли върхове

● линийка и триъгълник

● 1бр блок за рисуване или скицник

● 1бр острилка

Банкова сметка към ОББ:

IBAN: BG55UBBS80021047861750

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Кюстендил има Сърце

Дарителският пункт в помощ на първокласници в нужда ще бъде на разположение на кюстендилци на 31.08 /четвъртък/ от 19 ч., на 01.09 /петък/ от 19 ч и на 02.09 /Събота/ от 10 ч. в градинката до Обреден дом - Кюстендил.

„До този момент сме събрали пълен списък пособия за 8 дечица. За съжаление в Кюстендил такива инициативи не са силно разпространени. Така буквално се събудих една сутрин и реших да създам такава кампания за първокласниците на Кюстендил. Получих подкрепа от съпруга си, колегите и приятели, защото сам човек не може да осъществи такава инициатива.

Вече мога да кажа, че получих голям отзвук от дарители, хора които искат да помогнат – било то с материали, с труда си или с морална подкрепа. При такова начинание всяка помощ е от голямо значение. В последствие се зароди идеята да се учреди юридическо лице с нестопанска цел, а именно „Кюстендил има Сърце“, за да можем да приемаме и парични дарения.

Идеята ни е всяко едно дете, без значение от семейството, от което произлиза, да има равен шанс, защото образованието дава точно това – шанс да се справя със ситуациите в живота и да се превърнат в подкрепа за семействата си един ден“, обясни още Бетина Георгиева.

Тя уточни, че кампанията ще продължи до пълното събиране на пособията за първокласниците.

Бетина Георгиева - председател на Сдружение "Кюстендил има Сърце"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK