Като на кино: Екипът на "Откраднат живот" твърди, че Димитрова не е бита

Снимка: Личен профил във фейсбук на Диана Димитрова

Драмата между актьорите Диана Димитрова и Юлиян Вергов продължава

Драмата между актьорите Диана Димитрова и Юлиян Вергов продължава, не във филм, а в реалния живот.

В позиция до медиите над 30 души от екипа на на сериала „Откраднат живот“ се изказваха и по повод твърдения на Диана Димитрова относно събития, случили се по време на заснемането на четвъртия сезон.

В позицията си  Маргарита Анева- счетоводител, Ивон Васева – асистент масовка, Мартин Пеев - трети асистент режисьор, Красимира Карачорова - скриптър, Елис Вели – гардеробиер, Иван Колев- изпълнителен продуцент, Евдокия Петкова - втори асистент режисьор, Радослав Манчев - главен грип, Поли Венкова- художник продукция, Ирена Дойчева - гардеробиер, Велина Павлова-художник костюми, Мариела Стоева - асистент костюми, Димитър Димитров - режисьор, Николай Кубадинов - гардеробиер, Мариета Спасова – асистент художник костюми, Владимир Ковачев - гардеробиер, Борис Славков- оператор, Добри Христосков- буум оператор, Дилян Иванов- втори асистент камера, Росица Герасимова – грим и прически, Ива Денчева - грим и прически, Юрий Цолов - звукорежисьор, Катерина Савова- грим и прически, Румен Дойчинов – втори асистент камера, Янко Такев - главен организатор, Александър Христов- изпълнителен продуцент, Светлозар Петров - реквизитор, Даниел Емарт –  сет дресър, Здравко Василев - реквизитор, Татяна Петкова - втори асистент режисьор и Александра Боишина - втори асистент режисьор, казват:

Относно твърдението на Диана Димитрова в неин пост във Фейсбук от дата 28.11.2022 г., че над нея е имало заплахи и последвал побой на снимачната площадка пред очите на 30 души от екипа, които не са реагирали: заявяваме, че никой от екипа, който е присъствал на терен в този и следващите дни, не е станал свидетел на побой, а само и единствено на словесен конфликт.

Относно твърдението на Диана Димитрова, че ѝ е бил нанесен побой, за което свое твърдение тя приложи и снимки, заявяваме, че никой от нас не е забелязал, в този и следващите дни, каквито и да било наранявания, охлузвания, отоци или следи от каквото и да било насилие върху актрисата. Снимачният процес не е бил спиран, поради влошено физическо или здравословно състояние на който и да било от участниците в сериала. Също така не е търсена или давана лекарска помощ. Актрисата Диана Димитрова не е отсъствала нито час от снимачния процес, в този или някой от следващите дни от датата, на която твърди, че й е нанесен побоя.

Чрез фейсбук профила си реагира и самата Димитрова, която написа:

Днес се появи поредната фалшива информация целяща да ме дискредитира. 31 души с имената си в официално изявление, а 20 от тях на са били на терен същия ден.

1. Прилагам така наречения Call sheet, който се изпраща до всички, които трябва да присъстват на снимачния ден, а именно 14.11.2017 и линк от публикацията на Нова телевизия.

2. Прилагам информация за датата, часа и годината от снимковия материал, който мина експертиза и потвърждава травмите и датировката. Съдебно медицинска експертна справка № П-19/2023г. по описа на ВМА и цитат от преписката РБ Софийска районна прокуратура № 51990/ 22, 07.03.2023 :

''ДЕЙСТВИТЕЛНО В НАСТОЯЩИЯТ КАЗУС СЕ УСТАНОВЯВА, ЧЕ ПО ТЯЛОТО НА ДИАНА ДИМИТРОВА ИМА ПРИЧИНЕНИ МЕКОТЪКАННИ ТРАВМИ - ОТОК И КРЪВОНАСЯДАНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЛЯВА ПРЕДНО - СТРАНИЧНА ЧАСТ НА ЛИЦЕТО И ЛЯВА РАМЕННИЦА''

3. Първият ми снимачен ден след побоя беше на 17.11.2017 с втори екип.

4. Споделям и ясен цитат от публикацията от 28.11.2022 ''Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак.'' Никога не съм казвала, че побоят се е случил пред очите на свидетели.

5. Главният художник гримьор Грета Манчева потвърждава, че ме е гримирала за сцена 47/17 на 14.11.2017, a в обедната почивка е третирала лицето ми със замразяващ спрей ''Репарил'' в гардеробната. Потвърждава и колко голяма е била травмата на лицето ми. (Нейните показания бяха редуцирани в официалната преписка от Софийска районна прокуратура)

6. На 14.11 НЕ присъстват следните лица и ясно се вижда разминаването в снимачната програма:

1. Маргарита Анева - счетоводител

2. Красимира Карачорова - скриптър

3. Елис Вели - гардеробиер

4. Евдокия Петкова - 2-ри асистент

5. Ирена Дойчинова - гардеробиер

6. Димитър Димитров - режисьор

7. Мариета Спасова - асистент художник костюми

8. Владимир Ковачев - гардеробиер

9. Борис Славков - оператор

10. Добри Христосков - буум оператор

11. Дилян Иванов - 2-ри асистент камера

12. Росица Герасимова - грим и прически

13. Ива Денчева - грим и прически

14. Юрий Цолов - звукорежисьор

15. Катерина Славова - грим и прически

16. Румен Дойчинов - 2-ри асистент камера

17. Янко Такев - главен организатор

18. Александър Христов - изпълнителен продуцент

19. Светослав Петров - реквизитор

20. Александра Боишина - 2-ри асистент режисьор

7. Според експертизата часът, датата и травмите съвпадат от снимковия материал, а единственият свидетел след побоя от тримата посочени в показанията дадени от мен, който не лъже - Грета Манчева не фигурира в списъка от днес.

8. Според експертизата снимките са автентични и това не е грим. Според експертизата тези наранявания са реални.

В този ден и час бях на работа здрава, а след това си тръгнах обезобразена. Не желая да мълча за насилието повече. Разбирам, че хората искат да си запазят работните места и връзките за бъдещи проекти, но това не е редно.

Обществената манипулация е подсъдима.

Обществената манипулация от официална телевизия е подсъдима.

ПОВЕЧЕ ЗА КАЗУСА ПРОЧЕТЕ ТУК

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2