Картината на Полък: С подписа на Чаушеску и послание от Лорън Бекол

Снимка: Infomreja.bg

В посвещението пише, че платното е за нейния рожден ден

„Намерената картина на Джаксън Полък се съхранява при съответните условия и с нужната охрана. Извършен анализ на химичния състав показва, че всеки цвят, използван в картината и пигментите в нея, са подобни на използвани от Полък“, казаха от прокуратурата, съобщава бТВ.

В хода на разследването е установено, че е посветена на американската актриса Лорън Бекол. Това съобщи зам.-градският прокурор на София Десислава Петрова.

В посвещението пише, че платното е за нейния рожден ден. Написана е нейната истинска рождена дата, има и подпис, посочи още Петрова.

"На моята много талантлива и скъпа приятелка Лорън Бекъл. Честит рожден ден! 16 септември 1949".

Датата 16 септември съвпада с рождения ден на американската актриса, която през 1949 година е изгряваща холивудска звезда.

За да се установи дали платното е истинско, ще се ползват и инструментите на международното сътрудничество.

Българинът, който е държал картината, е посочил, че не знаел дали е автентична, или не. Затова и още не е и започнал процесът по продажбата на платното.

Картината не е била обявена за издирване и няма данни да е била в каталог на Полък. 

Подписът на бившия румънски комунистически лидер Николае Чаушеску е открит на задната страна на произведението, което се смята, че е на Полък. Това казаха от прокуратурата за bTV. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK