Карадайъ поздрави протестиращи на турски език, ДПС напусна НС

"Трябва да има протести, протестът е право на всички българи, трябва да има протести"

“Оставка” и “Избори” скандират пред парламента в деня, в който се обсъжда вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

“Искаме оставката на този кабинет, защото той се провали във всички области”, заяви кметът на Белица Радослав Ревански, който е един от организаторите на протеста, в който участват представители на местната власт от цялата страна.

Според него, тези министри, дошли от чужбина, не милеят за България и ще направят всичко възможно, за да изгонят българските граждани от родината им.

“По отношение на финансите, ние общините не можем да си плащаме тока, не можем да издържаме детските градини. Като всяко едно българско семейство накрая на месеца едва връзваме двата края”, каза Ревански.

Той подчерта, че в актуализацията на бюджета няма една дума за общините, както и в Плана за възстановяване също. Правителството със своите действия категорично е обявило война на общините”, заяви кметът на Белица.

Депутати от ДПС напуснаха дебата по вота на недоверие в Народното събрание, за да поздравят симпатизантите си, събрали се пред парламента.

Част от парламентарната група на ДПС, начело с Мустафа Карадайъ, излязоха при протестиращите пред Народното събрание.

Мустафа Карадайъ поздрави на турски език част от събралите се симпатизанти и се ръкува с тях. 

"Знаете ли за какво сте тука?", обърна се Карадайъ към симпатизантите и сам отговори: "За оставката!".

"Те са дошли за оставката, и ние сме за оставката и решихме да обменим мисли. Тече дебат вътре, ако имат поръчение, да го кажем в залата. Първо с тях, после с вас ще говорим", отвърна Карадайъ на събралите се журналисти. 

"Излизаме за да им благодарим за подкрепата", коментира Йордан Цонев. 

"Ще ги помолим да бъдат внимателни, да не бият депутатите, които подкрепят управляващото мнозинство. Защото онази вечер видяхме обратното, това не е добра практика. Ние сме мирни хора, нека всички си кажат мнението за да знаят политиците какво да правят", допълни Цонев. 

"Когато протестиращите от страната идват да протестират в София сигурно имат нужда от организация. Тези, които протестират от София, нямат нужда. Ей, тука на Докторската градинка, съберем се, и аз така идвам, без организация. Хората от страната също трябва да бъдат представени на жълтите плочки, нали не е ок само софиянци да сме тука", коментира Йордан Цонев и не отрече твърденията на "Продължаваме Промяната", че симпатизантите им са организирани и извозени с бусове от Разград и Търговище.

"Трябва да има протести, протестът е право на всички българи, трябва да има протести", заяви Цонев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//