Някой настъпи мотиката и сега някои съжаляват. В това е убеден пенсионираният от НЦЗПБ вече Тодор Кантарджиев. В студиото на БНТ той благодари на всички, които са му предложили работа, но иска да помисли малко.

Припомняме, пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев от служебния министър Стойчо Кацаров предизвика недоволството не само на неговите колеги, които протестираха няколко дни, но и негативна реакция в голяма част от обществото.

Добри и положителни са данните за епидемията у нас в последния месец. Добре че имаше хора, които в кризи можеха да се справят, коментира професорът. "Да благодарим на Господа, че помогна на България да се справи." В момента обаче Тодор Кантарджиев е разколебан, тъй като има съмнение в хората, които съветват служебния министър Стойчо Кацаров.

Въпреки тези свои съмнения, Тодор Кантарджиев одобрява насоката за ваксинация на възрастните хора. Ефектът от това ще се прояви есента. Не е правилна критиката обаче, че първо са започнали ваксинацията от медицинските лица. Това беше правилната стратегия, убеден е Тодор Кантарджиев. Сега трябва да се наблегне на мотивацията за ваксинация на активната част от населението, освен възрастните хора, но и работещите. Ваксини има, единствената държава сме, която дава възможност да си избереш от четирите вида ваксини. /news.bg/