Кампания "Шофирай безопасно, спаси живот!" стартира в Благоевград

Кампания с призив "Шофирай безопасно, спаси живот" стартира в Благоевград. На 31 юли от 10:00 часа в Аква Парк Благоевград ще се проведе специализирано мероприятие, което ще бъде с послание за безопастно поведение на пътя и със социална насоченост да достигне до максимален брой хора.

В рамките на целият ден ще бъдат позиционирани състезателните автомобили на пилотите Васил Тодоров, Ангел Григорчев и Диана Стоянова. Те застават зад каузата "Карай разумно, животът е с предимство". Идеята и целта на организаторите е всеки човек да преосмисли своето поведение на пътя, да насърчи разумното шофиране и стимулира отговорността зад волана.

Инициатори на събитието, което се организира за първа годинаь са Аква Парк Благоевград, Спортен Клуб ДИАМО със съдействието на Български червен кръст, Община Благоевград, Областна управа и КАТ Пътна полиция към ОДМВР - Благоевград.

Програмата през целия ден ще бъде разнообразна, образователна и развлекателна. Спортно-състезателни игри, по време на които децата ще се запознаят с пътните знаци.

Среща разговор с автомобилните състезатели, които ще разкажат за това колко е важно да се спазват правилата за движение по пътищата. Обучени специалисти от Български червен кръст ще направят демонстрация за оказване на първа помощ при инциденти. 

Официалната част на събитието ще започне в 15:00 часа, когато гостите от държавните институции, които са съорганизатори, ще приветстват и подкрепят цялата кампания.

 

“ШОФИРАЙ БЕЗОПАСНО! СПАСИ ЖИВОТ!”

 Дата: 31.07.2015 г. Място: Аква парк, Благоевград

 

Програма „Шофирай БЕЗОПАСНО! СПАСИ ЖИВОТ!”:

 

10.00 ч. - 18.00 ч.  Изложение на състезателни автомобили. Среща разговор с автомобилни състезатели шампиони в автомобилния спорт. 

10.30 ч. - 12.00 ч.  Спортно- състезателна програма, по време на която децата ще се запознаят с правилата за движение по пътищата. Организиране на образователни игри.

12.00 ч. - 15.00 ч. Демонстрация за оказване на първа помощ със съдействието на Български Червен Кръст.

15.00 ч. – 16.00 ч. Официална част - „Безопасност на пътя”.

18.00 ч. Концерт с послание „Шофирай безопасно” ЛЕО, ДЕО и ИГРАТА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//