Йорданов: БСП е шавлива политическа булка. Мирчев: Сватба има, партито е при чичо Славчо

Депутатите си размениха реплики след гласуване на актуализацията на бюджета

Поредна словесна схватка в Народното събрание. Депутатите си размениха реплики след гласуване на актуализацията на бюджета на ДОО. Главни действащи лица в скандала станаха народни представители от „Има такъв народ”, БСП и ДПС.

„Г-н Тошко Йорданов, аз не разбрах сега има ли сватба между ДПС и „Има такъв народ” след първото гласуване. Годеж, сватба - има ли? Или само вчера беше сватба, а днес вече е справедливост”, попита Георги Свиленски, след като предложение за пенсиите мина с гласовете на ИТН, ДПС и „Демократична България”.

Съпартиецът му Стоян Мирчев заяви: „Уважаеми, г-н Свиленски, тъй като не сте разбрали, да, сватба има. И господин Йорданов е булката, а Филип Станев е шаферката. Та вече сватбата е ясна, партито ще е довечера, най-вероятно при чичо Славчо”, заяви той.

„Чудих се реплика ли да правя, процедура по начина на водене ли, защото пак не сме по темата. Но добре. Към г-н Свиленски, когато става въпрос за национална сигурност и териториална цялост на България ДПС участва в сватбата, когато става въпрос за евроориентация и НАТО - ДПС участва и го търсят всички. Винаги, когато става въпрос за фискална стабилност, икономически растеж и приемане на бюджети, ДПС е търсена от всички да спасява положението. Когато става въпрос за доходи и ниски данъци, ДПС участва в тази сватба. Това е сватба с интересите на българския народ и на българската държава. Изобщо не се срамуваме от това. Останалите се срамувайте, че търсите ДПС, когато имате личен и партиен интерес”, заяви Йордан Цонев.

Свиленски направи дуплика. „Г-н Цонев, не знам защо се засегнахте, тя репликата беше към колегите от ИТН, защото те викаха преди два дни „сватба” и „годеж”. Иначе, вие винаги, когато имате възможност, се възползвате и това мисля, че е безспорно от историята”, уточни той.

След това последва лично обяснение на Филип Станев, който беше поканен от Ива Митева с думите: „Моля ви, да разберем с какво сте засегнат лично и поименно”.

„Здравейте, г-н Мирчев! Вие притежавате изключителното качество, наречено интригантство. Вие, мен и г-н Йорданов ни вкарвате в нещо, което не е вярно.  Г-н Мирчев, вие сте едър мъж, достоен мъж, български депутат, с хубава брада като Леонид от филма. Г-н Мирчев не се дръжте с едро тяло и заешко сърце! Бъдете лъв, а не заек. Не всявайте интриги. Стига с тези циркове, хора! Дайте да се оправим с бюджета. Станахме за смях на цяла България, бе хора!”, обобщи депутатът от ИТН.

„Г-н Йорданов и той се е засегнал лично, заповядайте да разберем с какво вие се засегнахте”, призова го към трибуната Митева.

„Лично обяснение към момчето с брадата, как с какво. Той ми спомена името. Хора, точно БСП да говори в този смисъл, при положение, че бяхте в брак и с ДПС имахте управление, и с кой ли не - вие сте доста шавлива политическа булка, бе хора. Що се отнася до това, което се случи в залата, г-на там с брадата, маймуната помни три  минути, вие, може би, помните малко повече, но влязохме в тази история с бюджета, защото ГЕРБ, БСП и ДПС приехте три различни неща и вкарахте тази каша. Вие тогава се сгодихте, а г-н Цонев смело обяви, че сте се сгодили партиите на статуквото. В момента ГЕРБ не гласуваха, въпреки че тогава гласуваха за вашето предложение. ДПС си смениха посоката и се държат за 120 лева. За това нещо гласувахме както ние, така и ДБ. Моля ви се, г-на с брадата, ходете, където има уроци по запаметяване, защото иначе сте за зоопарка”, бяха думите на Йорданов.

За процедура излезе и Станислав Балабанов. „Три дни ви слушам глупостите на вас от ляво. Предлагам да приключим тези безсмислени дебати и да гласуваме тази част от бюджета. До одеве си мислех, че г-н Свиленски ви е палячото на групата, той се оказа г-н Мирчев”, коментира депутатът.

Иван Иванов от БСП разкритикува председателя на парламента, че допуска недопустимо поведение на нейната парламентарна група. Подобен призив направи и Филип Попов, който призова, когато се сипят обиди от трибуната, да има наказания.

„Г-жо председател, в тази зала стоят народни представители. Не може да позволявате на хора, попаднали случайно тук, да обиждат народни представители. Вие два пъти пропуснахте да накажете и Тошко Йорданов, и момчето, което не знам как да го нарека, се идентифицира с палячо за думите, които изрече. Ако твърди, че не е палячо, да дойде на трибуната до мен и българските граждани да преценят кой е по-голям палячо - дали той, или тези, които нарича така”, каза Свиленски.

Размяната на реплики приключи с наказание от Ива Митева. За поведението си забележка получиха Филип Станев, Тошко Йорданов и Георги Свиленски. „Заради палячото”, мотивира се Митева./ Нова телевизия

 

 
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK