Депутатът от ДПС Йордан Цонев предложи тест за наркотици за тези, които управляват в момента по сценарий от филма "Секс, лъжи и видео", като се добавят и наркотици. Това си предложение депутатът от ДПС отправи в студиото на БиТиВи.

На въпрос какво биха показали тестовете, Цонев отговори: "Нека да ги видим. Да го направят. Чета в медиите, а пък и виждам поведение, което на моменти е точно такова".

По думите му има доста сигнали за такива неща. "Този кабинет, който е кабинет точно на тези двамата, които виждаме тук (на Кирил Петков и Асен Василев), е кабинет, който създаде хаос в държавата", посочи Цонев.

Според него, ако се състави нов кабинет, ще се види повече от същото - скандали, хаос и липса на управленска визия.

Иначе от ДПС няма да подкрепят кабинет на Асен Василев.

"Много трудно се управлява със 121 депутати. Ние го правихме по времето на Пламен Орешарски и оттеглихме подкрепата си. Не може да събереш мнозинство за един закон. Това ще бъде агония за самите тях. По-добре да отидем на избори", смята Цонев.

Той допълни, че изборите не са хаос, но управлението е. Според Цонев по-добре е да се състави след изборите един кабинет, който 130-140 депутати, едно хомогенно, евроатлантическо общество, което да върне нормалността в политика.

Той определи като евроатлантически партиите "Продължаваме промяната", ГЕРБ и ДПС. "Ако спрат да правят глупости и да смятат, че политическите опоненти са врагове, и започнат да преговарят, ще се стигне до резултат", смята Цонев.

Цонев коментира и съпартиеца си Делян Пеевски. "Той отдавна нищо не казва на Кирил Петков и Асен Василев, защото смята, че няма смисъл да се говори на хора, които лъжат", добави той.

По думите му Пеевски дарявал депутатската си заплата на манастир. Относно дипломатическия скандал с представителите на Руската федерация у нас и тяхното изгонване, Цонев заяви, че това е направено по ред и процедура, които делигитимират самото действие. /News.bg/