Жени влизат в къщите в Банско, търсят пари за лечение на болен

Снимка: Infomreja.bg

Измамници вилнеят из Банско!

Измамници вилнеят из Банско.

За това сигнализираха читатели на ИНФОМРЕЖА, в чиито домове вчера са нахлули две жени с дете на около 12 години в търсене на средства за лечение.

Едната жена е възрастна, а другата по-млада. Представят се за майка, болна дъщеря и внучка.

Трите жени вчера са засечени да обикалят Банско. Влезли са в две къщи, където са търсили член на семейството, който обаче явно по предварителна информация знаели, че отсъства в неделния ден. Обяснили са, че търсят човека, с когото уж били стари колеги, за да им „се помогне спешно, до края на деня за лечението на дъщерята, която е болна“.

В продължение на целия неделен ден – жените са влезли в двата дома с едно и също оправдание. След като получили отказ да получат средства, те продължили да издират банскалии и да им търсят телефонните номера от съграждани. Има и регистрирани телефонни обаждания на банскалия, от когото са търсени спешните пари за лечението, както и за гориво.

Жените заявили, че са от Благоевград, живеели в близост до джамията в областния град. Преди това били в Разлог, по техен разказ, да търсят пари и там от съученици на по-възрастната жена, представяла се за счетоводителка.

Жените се придвижват с лек автомобил „Тойота“, сив металик. Последно са засечени да напускат града около 19 ч. снощи.

МВР е уведомено за случая.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK