Израелци влизат в битка с "Левски" за нападател

Снимка: startphoto.bg

Нигерийският нападател Сънди Адетунджи е голмайстор на северномакедонския "Шкупи"

Израелският Апоел Тел Авив също има интерес към нигерийския нападател Сънди Адетунджи. Левски преговаря с 25-годишния футболист, който в момента е свободен агент. През лятото стрелецът избяга от Шкупи, който го даде на ФИФА, пише "Тема спорт".

Така нигериецът пропусна мачовете на северномакедонския тим срещу сините от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите (2:0, 1:0).

Високият 191 сантиметра футболист е роден на 10 декември 1997 година. В Европа е играл за кратко в чешкия Прибрам през сезон 2019/20. След това носи екипа на нигерийския Ривърс Юнайтед, откъдето преминава в Шкупи преди сезон 2021/22. Още в първия си сезон в Северна Македония той става Голмайстор №1 на първенството, реализирайки 20 попадения в 28 двубоя. През миналата кампания е бил точен 11 пъти в 26 шампионатни мача.

Освен като централен нападател Сънди Адетунджи може да действа и на фланга. Той има и предложение от косовския шампион Балкани, но е малко вероятно да го приеме.

Ръководството на Левски прави опити да осигури две нови попълнения на треньора Николай Костов. Едното е за върха на атаката, а другото е десен бек. Причината е, че Жереми Петрис отказва да поднови изтичащия си договор. Той е обвързан с контракт до края на сезона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK