Изпълкомът на БФС: Ще има конгрес през март, но няма да е изборен

Снимка: Lap.bg

Борислав Михайлов отказа да отговаря на въпроси, свързани с Димитър Бербатов

Конгрес на Българския футболен съюз пред март ще има, но той няма да е изборен, това стана ясно след първия за годината Изпълком на централата.

Президентът Борислав Михайлов отказа да отговаря на въпроси, свързани с Димитър Бербатов и щаба му, които внесоха подписка на повече от 1/3 от клубовете в България за свикването на изборен конгрес за нов президент на БФС на 18 март.

"За последен път отговарям на този така наречен инициативен комитет. Конгресът няма да бъде изборен, Изпълкомът го е насрочил още през септември. През октомври 2021 г. беше проведен изборен конгрес", каза Михайлов на пресконференцията.

Той реагира остро на зададени от bTV въпроси, свързани с Бербатов и исканията му. Михайлов още веднъж каза, че уставът на централата е категоричен и настоящото ръководство на БФС има пълен мандат.

"Не съм юридическа кантора да отговарям на такива въпроси. Явно не сте запознат и трябва да прочетете устава. Всичко е коректно и нормално. Събрали сме се на пресконференция по хубав повод, а не за други неща", каза Михайлов.

В средата на октомври Бербатов беше основният съперник на дългогодишния президент на БФС Борислав Михайлов на извънредния конгрес. Тогава Михайлов беше обявен за победител, но от екипа на Бербатов оспориха вота с твърдението, че е трябвало да има балотаж.

Изпълкомът е решил Ясен Петров да остане на селекционерския пост на националния отбор, поне до края на мачовете от Лигата на нациите. Поставената му цел е първото място в групата, съобщава бТВ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK