Изправят пред съда полицай от Гоце Делчев за побой над арестант

Пострадалият Благой Падарски, снимка: infomreja.bg, архив
Двама полицаи на ОД МВР – Благоевград се изправят на подсъдимата скамейка за нанесени побои на арестанти. Прокуратурата е внесла обвинителните актове в съда. 
 
В Районен съд-Разлог ще бъде съден полицай Димитър Попов от Гоце Делчев, след като неврокопските съдии си направиха отвод.
 
Униформеният служител застава на подсъдимата скамейка за нанасяне на лека телесна повреда на свой съгражданин. Физическото населие е извършено на 16 март миналата година около 13 часа. Тогава 34-годишният Благой Падарски бил задържан за счупено стъкло на личния автомобил на униформения служител. След освобождаването му обаче мъжът се оплака, че е зверски пребит в ареста от полицай Попов пред погледа на четирима негови колеги. 
 
Пострадалият си извади медицинско свидетелство, което показа хематом на дясно око, кръвоизлив на очната ябълка, кръвонасядане на гърба, нараняване на шията и охлузване на коляно. Това довело до временно разстройство на здравето му. Благой Падарски е криминално порявен. Срещу него има две досъдебни производства за взломни кражби. Негови близки твърдят, че се е наложило той да се лекува в Испания, за да може напълно да се възстанови от побоя в ареста. 
 
Предложението на прокуратурата обаче е Димитър Попов да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание.
 
В Районен съд-Разлог стартира дело и срещу служителя на РУП – Банско Тодор Р., употребил физическа сила спрямо задържания в стаята за свиждане банскалия Ивайло Я. 
 
Инцидентът е станал на 29 април миналата година. Униформеният нанесъл няколко удара с крак по арестанта. В резултат на побоя му причинил средна телесна повреда - изкълчване крака. 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//