Изненада или не: Лудогорец уволнява Петев при провал за титлата

Снимка: startphoto.bg

В неделя орлите стигнаха само до 2:2 срещу ФК ЦСКА 1948 Сф. и се свлякоха от върха

Бъдещето на Ивайло Петев в Лудогорец зависи изцяло от това дали ще спечели титлата. Ако разградчани не триумфират за 12-и пореден път със златните медали в първенството, то най-вероятно треньорът ще трябва да си търси нова работа, пише "Тема спорт".

В неделя орлите стигнаха само до 2:2 срещу ФК ЦСКА 1948 Сф в Бистрица и се свлякоха от върха. Той бе превзет след 1:0 над ЦСКА на "Армията". Сега те отново са в ролята на преследвачи. Изостават с 1 точка от червените при оставащи два кръга до края на шампионата.

Всъщност още в събота Лудогорец може да каже "Чао" на титлата. Това ще се случи, ако ЦСКА победи у дома ФК ЦСКА 1948 Сф, а тимът на Ивайло Петев загуби домакинството на Левски.

Вторият престой на треньора начело на разградчани започна в началото на март. Тогава клубът освободи словенеца Анте Шимунджа след поражението с 0:1 на "Хювефарма Арена" от Пирин. Петев бързо успя да вдигне състава. Под негово ръководство бяха натрупани 9 поредни победи в Първа лига. Така 4-точковото изоставане от ЦСКА бе превърнато в 1 пункт аванс. Наред с това отборът направи рейд в турнира за Купата на България, който завърши със спечелване на отличието - първо в надпреварата от сезон 2013/14. Този трофей обаче надали ще спаси главата му. Защото цел №1 пред Лудогорец винаги е била титлата. Която дава шанс за атака на груповата фаза на Шампионската лига. Така че, ако тя не бъде изпълнена, на шефовете ще им се наложи да вземат мерки.

Както е известно, от доста време Лудогорец има интерес към Станимир Стоилов, но неговото привличане ще е трудно. Затова и клубът най-вероятно ще насочи поглед към чужденец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK