Изграждат фотоволтаичен парк край кюстендилското село Горна Гращица

Снимка: Infomreja.bg

Документи се приемат до 22-ри февруари в деловодството на Общината

Община Кюстендил отправя покана към инвеститорите за изграждане на фотоволтаичен парк в местността „Сабеславица“ в землището на село Горна Гращица. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

“Тъй като процедурата, разписана в Закона е такава, че ние трябва да изберем един изпълнител и да го предложим на ОбС. Не сме длъжни да обявяваме подобна процедура, но ние искаме икономическо състезание на предложения. Затова чрез Вас, каним до 22-ри февруари в деловодството на Общината, желаещите да подадат документи за участие“, обяви още кметът.

На следващия ден ще бъдат отворени всички оферти на участниците пред комисия, като всеки един от тях ще се подпише под офертата на другия, за да няма коментари по предложенията и ангажиментите, които приемат. След анализ на комисията ще се избере и победителят, като водещи ще бъдат цената на правото на строеж, срокът на изпълнение, сама инвестиция и социалните придобивки.

„Това е изключително важен проект, тъй като там теренът няма как да стане земеделски Той е с площ 186 декара. Преди години именно на този терен искаха да изграждат Завод за изгаряне на отпадъци, но ние го спасихме. В момента ще може да носи приходи и да облекчава финансовото състояние на гражданите на Кюстендил“, коментира още Паунов.   

При неизпълнение са предвидени неустойки и няма да бъде да бъдат правени никакви компромиси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK