Изготвят стратегия за рекламиране на Дупница като дестинация за развитие на бизнеса

Снимка: Община Дупница

Заместник-кметовете на Община Дупница Олга Китанова и Красимир Георгиев проведоха среща с Маджиде Ахмедова, който е зам.- изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции и Никола Стоянов /зам.-директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия/.

Целта на срещата бе да се обсъдят последващите стъпки за развитието на общината по отношение привличане на инвеститори, както и за насърчаване и възможност за помощ на местния бизнес.

"Уточнихме се, че ще изготвим стратегия за рекламирането на община Дупница като дестинация за развитие на бизнеса. По-конкретно сме се насочили към леката промишленост, преработвателната и логистичните услуги. На сайта на Агенцията за инвестиции ще бъде презентирана и постоянно рекламираната община Дупница с конкретни възможности и терени за реализация на бизнес-начинанията. Ще бъде изготвено портфолио на Дупница и региона за потенциалните инвеститори, които посещават Агенцията, и които преговарят с тях", коментира Китанова.

"В разговорът с г-н Стоянов се разбрахме в края на пролетта да бъде организирана среща с дребния и средния бизнес в региона. На тази среща ще бъде презентирана възможността за финансиране на местния бизнес по програми, организирането на безплатни обучения за служители, участията им в различни международни изложения", заключи Китанова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//