Изборът на ръководство на НЗОК довел до криза в парламента

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция на младежкото ГЕРБ в Сливен

Криза в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция на младежкото ГЕРБ в Сливен.

Коментарът му беше по повод ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК, които вчера подадоха оставка след отправен призив от негова страна и от съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов.

Вчера партиите, подкрепящи правителството, съобщиха, че започват разговори за изработване на регламент, по който да бъдат избирани ръководителите на регулаторните органи.

"Излязохме заедно пред медиите и съобщихме, че взимаме двете оставки. Връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори и регулатори", посочи Борисов.

По негови думи процесът е бил успешен между него самия, Асен Василев и Христо Иванов.

Борисов заяви, че е приел предложението на Кирил Петков на доверие. Затова е отказал и среща с премиера акад. Николай Денков, по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.

"Истината е, че Мария Габриел ми беше написала вчера, че искат да ме видят с акад. Денков. Аз казах: не, ще се видя с лидера на ПП Асен Василев и с лидера на ДБ Христо Иванов", обясни ситуацията той и допълни, че те са се срещнали в 10.00 часа и са говорили около час.

Според него няма логично обяснение от партньорите в управлението защо ГЕРБ трябва да оттегли подуправителя на НЗОК.

"Как нашият подуправител може да направи далавера под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере - здравеопазването, финансите?", изрази недоумение Борисов, цитиран от bTV.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK