Иванов: Рано е да се каже, че парламентът не може да заработи, нека изчакаме

Снимка: БГНЕС

"Намираме се в тежко политическо разединение"

Все пак е много рано да се каже, че парламентът не може да заработи, нека изчакаме, коментира пред журналисти съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, съобщава dariknews.bg.

Намираме се в тежко политическо разединение, очевидно намирането на формули и механизми за разговор е трудно, заключи Христо Иванов. Вие самите ме питате как съм разговарял с някого и медиен интерес предизвиква, че двама души от 240 са си казали „Добър ден“, коментира той, визирайки предишния въпрос какво са си казали с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в пленарната зала. Всичко това е част от тази атмосфера, в която е толкова трудно да се намират някакви механизми да се вземат решения, трябва явно да минем през това, допълни Иванов. Той посочи, че нищо особено не са си казали с Борисов. Той ме поздрави, аз му отвърнах на поздрава, обясни Иванов. 

Попитан защо не се е приело предложението за ротация на председателя на парламента, той каза, че не е участвал в консултациите. Трябва да питате хора от ръководството на групата, посочи Иванов и съобщи, че съпредседатели на ПГ на ПП-ДБ са Атанас Атанасов и акад. Николай Денков.  

По отношение на разговорите за правителство, Христо Иванов изрази надежда, че всичко, което се случва, ще бъде знак за всички участници за това, че трябва здрав разум.

 

 

КОМЕНТАРИ