Иванов: Депутати от ИТН защитават лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево"

Снимка: Infomreja.bg

Парите за попълване на държавния резерв с пшеница са в БНБ

Докато настоящата управляваща коалиция е на власт няма да се възстанови порочната практика с частната лаборатория за проверка на вносните плодове и зеленчуци у нас, заяви земеделският министър Иван Иванов пред Мария Цънцарова в "Защо, г-н министър?".

„Поне докато ние управляваме, а аз не мога да дам гаранция, защото всеки един управленски екип може да вземе друго решение. Може да се изтегли във всеки един момент и да се върне старото, което е било там. Вие знаете какъв е казуса. За моя голяма изненада научихме, че направи си 31 декември вечерта, когато всички са празнували Нова година, се е провел търг, избран е изпълнител и сключен договор в една и съща вечер, при положение, че аз съм издал заповед за забрана да сключва каквито и да било договори в рамките на структурите на министерството“, коментира Иванов.

За връзката на ИТН с казуса с частната лаборатория на границата земеделският министър каза: „Очевидно, колегите знаят повече, но прави впечатление, че в Комисия по земеделие и в отделни изказвания народни представители от „Има такъв народ“ проявяват жив интерес и защитават това, което се случва и се е случило последните 10 години на „Капитан Андреево“. Вероятно повече информация да имат разследващи органи“.

Парите за попълване на държавния резерв с пшеница са в сметка в БНБ, каза земеделския министър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK