ИТН праща покани за консултации с 3 партии за правителството си

Снимка: Източник: БГНЕС

Партиите са: "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП

От "Има такъв народ" (ИТН) ще изпратят покани до някои от парламентарно представените партии във връзка с проектокабинета, който подготвят. Това съобщи зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.

Уважаеми колеги, уведомяваме ви, защото всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността, че в следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на нашия проект за Министерски съвет. Това гласи краткото съобщение.

В момента топката е в полето на ДБ и ИСБНИ, заяви по-рано тази седмица Йорданов, заявявайки, че от т.нар. протестни партии се очаква следващата стъпка.

"Ние заявихме ясно, че искаме политическа подкрепа точно от тези две формации и продължаваме да очакваме това от тях", коментира Тошко Йорданов и припомни, че са извадили кабинет, който не се е харесал на тези две партии, затова са и го оттеглили. Сега вървим по обратния път, но в ИТН не приемат да им се посочват министри, тъй като правят кабинет на малцинството.

ИТН обявиха, че до петък пазят имената на министрите си от атаки и жълти новини

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във видеоинтервю, пуснато в профила му във фейсбук, заяви, че знае какво искат Христо Иванов и ДБ - "те искат постове, въпреки че твърдят обратното."

Според Слави "Демократична България" или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf