Инвестират 1 млн. лв. в селата Блажиево, Усойка и Слатино

снимка: Община Бобошево

Кметът на община Бобошево Крум Маринов, представители на строителната фирма "Статус строй" - София, граждани и гости дадоха старт на мащабните строителни дейности на канализационната мрежа в селата Усойка, Блажиево и Слатино.

Средствата са от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. По проекта „Изграждане на канализационна мрежа в три от населените места на територията на Община Бобошево“ ще се изгради канализация в Блажиево, Слатино и в Усойка.

Изпълнител на строителните дейности е „СТАТУС СТРОЙ” ДЗЗД, а стойността на договора е за 990 302 лв.

Ритуалът започна с празничен водосвет, изпълнен от отец Кирил, който отправи молитва за благоденствие и здраве на строители и граждани. Кметът на общината Крум Маринов подчерта в словото, че реализирането на поректа е част от осъществяване на инвестиционната програма в общината.

„Започваме важно и отговорно строителство. И искам да ви уверя, че Общината и аз като кмет винаги ще бъдем на ваша страна. Ние сме на ваша страна и в отстояване на интересите да имате вода, чийто проблем се корени в организацията на подаване и в недостатъчния дебит", заяви Маринов.

Той допълни, че мащабното строителство ще реши проблема с безводието, който от години мъчи жителите на село Усойка.

Свещеникът емоционално и с „многая лета” пожела успех на строителните дейности, а изпълнителят гарантира качество, вследствие на дългогодишен опит и авторитет.

Бутилка шампанско „полетя” към багера, а всички присъстващи запалиха свещица за здраве,  бяха поръсени със светена вода и почерпени с пита и мед.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//