Институтът за модерна политика предложи Мая Манолова за омбудсман

Мая Манолова, Снимка: Infomreja.bg, архив

Институтът за модерна политика заедно други граждански организации, сред които гражданското движение ДНЕС, Центърът за защита правата в здравеопазването с председател д-р Стойчо Кацаров, Съюзът на военноинвалидите и пострадалите от войните и др., внесоха вчера в Народното събрание предложение Мая Манолова да бъде избрана за омбудсман.

Предложението е адресирано до всички парламентарни групи и до председателя на парламента Цецка Цачева.

В писмото се изтъква, че омбудсманската институция трябва да е проактивен фактор и да е реален защитник на гражданите и обществения интерес, а не адвокат на властта. За омбудсман трябва да бъде избрана личност с широка публична известност, която познава механизмите на държавното управление и е доказала на дело, че може да бъде коректив на силните деня, заявяват още гражданските организации, издигнали кандидатурата на Манолова.

“Институцията на омбудсмана има нужда от нова енергия, защото се изгуби от обществения хоризонт през последните години, бяга от горещите правозащитни въпроси и не поставя ясно неудобните теми пред изпълнителната власт. Мая Манолова има потенциала да извади омбудсмана от това латентно състояние. Тя е доказала, че може да казва “не” на съмишленици и “да” на опоненти в името на каузи. Очакваме сериозна подкрепа за предложението от парламентарните групи”, подчерта Борислав Цеков от Института за модерна политика.

 

КОМЕНТАРИ

Кучка09:18 - 16.07.2015
Кучката на ДПС и зависимата БСП заедно с инвалидизираните комунистически мекерета предлагат лаещата да заема позицията омбудсман!!!! Тази мърша заедно с протежето Орешарски, Сергейчо и Местан уволняваха поголовно!!!! А, сега кучко стенкаш за позиция, от която ще бъркаш пак в човешки съдби!!! Дали е необходимо на късопаметния български народ това изчадие адово???
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//