Инж. Румяна Янчевска е новият управител на ВиК-Смолян

Снимка: ВиК

Тя ще разработи краткосрочна и дългосрочна стратегия за развитие на ВиК услугите

Инж. Румяна Янчевска е новият управител на ВиК-Смолян ЕООД. Тя ще разработи краткосрочна и дългосрочна стратегия за развитие на ВиК услугите на оператора, който е дъщерно дружество на „Български ВиК холдинг“ ЕАД. Очаква се инж. Янчевска да представи план за намаляване на загубите на вода в мрежата в региона, за внедряване на мерки за енергийна ефективност, за план за подобряване на качеството на предлаганите ВиК услуги.

Ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД ще следи за внедряването на иновативни системи в дружеството и спазване на финансовата дисциплина във ВиК-Смолян ЕООД. Инж. Румяна Янчевска е от гр. Смолян, завършила е Природоматематическата гимназия „Васил Левски“ в родния си град. Дипломира се като строителен инженер по промишлено и гражданско производство във Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС) в гр. София през 1984 г.

Започва трудовия си стаж в Строително-монтажен комбинат (СМК) – гр. Смолян. От 1994 до 2003 г. работи на различни позиции в сферата на строителството в „Перелик“ ЕАД, „Перелик“ АД, „СМК Перелик“ ООД в Смолян. От декември 2003 г. до септември 2007 г. е зам.-кмет на Община Смолян, от септември до ноември 2007 г. е била вр. и. д. кмет на Община Смолян.

В следващите 4 г. отново е зам.-кмет на Смолян с ресор Административна дейност в сферата на строителството и ЗУТ. В биографията й следват 3 месеца, в които отново е назначена за вр. и. д. кмет на Смолян през есента на 2011 г. От 01.10.2013 г. до 31.07.2015 г. е заемала длъжността „Експерт „Обществени поръчки“ в Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД гр. София, в периода август 2015 г. – септември 2019 г. е била Ръководител ПТО клон Смолян в „ИСА 2000“ ЕООД.

От края на 2019 г. до встъпването й в длъжност като управител на ВиК-Смолян е била управител и инженерконсултант по управление в „Стройтехконсулт“ ЕООД, гр. Смолян. Инж. Янчевска има следдипломна специализация „Информационни технологии и приложна математика“ в Технически университет – София, завършила е и курс за обучение на отговорници по качеството на изпълнение на строителството в Строителен квалификационен център към Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване “Подкрепа“ – София. Била е ръководител на шест проекта, финансирани от Оперативни програми и фондове на Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax