И Корнелия Нинова очаква поредица срещи с ИТН

Снимка: БГНЕС

По думите ѝ червените ще се движат по нормалния политически път, ако получат третия мандат

БСП не настоява за третия мандат, но заявила, че ако дойде при тях по волята на президента, имат готовност за разлика от първия път - на предишните избори през април месец. Toва заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

По думите ѝ червените ще се движат по нормалния политически път, ако получат третия мандат. Социалистите биха поканили служебни министри от служебния кабинет.

Но нека да се съсредоточим върху разговорите за първия мандат, призова Нинова.

Според Изпълнителното бюро на партията първо трябва да мине първата среща с ИТН, за да се чуе тяхното предложение, за да може пред колективния орган да се внесе информация и да се даде мандат как да се продължи, обясни Нинова. Много е важно да чуем каква е тяхната представа за приоритети и програма. Логично е да има и втора среща, но за нас са важни приоритетите и програмата, уточни тя. На последно място по тежест е кой ще ги прави.

Каквото и да се случи накрая бил необходим диалог и добре, че колегите от първата политическа сила го осъзнаха, похвали тя ИТН.

Корнелия Нинова не очаква да излезе голяма драма от първите преговори с ИТН за съставяне на кабинет. "Без БСП промяната не може да стане и времето го доказва. Ние не сме статукво и сме готови за промяна", категорична бе Нинова.

Поканата за разговори за съставяне на кабинет означава признава, че ние не сме от статуквото, изтъкна тя.

Важно е да се изпълнят чрез властта нашите съществени политики, за които настояваме от години, каза Нинова в отговор на въпрос дали за БСП е важно да бъде във властта. Ние имаме идеологически образ и профил, години наред отстояваме политики и за нас е важно да намерят място в програмата на бъдещото правителство, подчерта Нинова.

Според нея въпрос на избор е на партиите на промяната с кого искат да направят промяната - с БСП или ДПС. Не виждам как може акцията за Росенец, спорът за Росенец в парламента, да се съчетае с общо управление с ДПС. Това е дълбоко противоречие, посочи тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK